درباره ی رشته باستان شناسی:
داوطلبان برای ورود به رشته باستان شناسی باید حس کنجکاوی وتجسس را درمکان های باستانی داشته باشند.وهمچنین اطلاعات کافی در مورد شناخت تاریخ دردوره های مختلف.باستان شناس یک محقق است و وظیفه دارد با مطالعه ی مکان ها واشیای قدیمی اطلاعات لازم را استخراج نماید.همچنین اگر در انتخاب رشته خود رشته باستان شناسی را انتخاب میکنید باید تحمل کار در بیابان،صحرا و به طور کلی خارج از محدوده اصلی شهر ها را برای مدت طولانی داشته باشید.
باستان شناس در3 زمینه فعالیت می کند.1- زمینه جغرافیایی خاص(مثل ایران شناسی) 2-دوره ی خاصی ا زتاریخ (دوره ی سلجوقیان) 3- اشیا باستانی (مانند سفال)
دروس پایه:
1-تاریخ علم باستانشناسی،2- بررسی تمدنهای باستانی از نظر قرآن کریم،3- جغرافیای تاریخی،4 -اصول و مبانی انسانشناسی، 5-اسطورهشناسی،6- تاریخ هنر از باستان تا آغاز اسلام،7- حفظ آثار باستانی،8- اصول و مبانی باستانشناسی.
دروس تخصصی واصلی:
1-استخوانشناسی،2- باستانشناسی پیش از تاریخ ایران،3- ایران در آغاز شهرنشینی،4- باستانشناسی و هنر ایلام،5- باستانشناسی ایران در هزاره اول قبل از میلاد،6- باستانشناسی و هنر ماد و هخامنشی،7- باستانشناسی اشکانی،8- باستانشناسی ساسانی،9- باستان شناسی وهنر اسلامی،10- فلزکاری دوره اسلامی، 11-باستانشناسی پیش از تاریخ بینالنهرین،12- هنر و معماری بینالنهرین در دوران تاریخی،13- باستانشناسی مصر باستان، 14-باستانشناسی و هنر آسیای صغیر، 15-سکهشناسی،16- شناخت مهر و تابلت،17- تاریخ هنر نقاشی در ایران،18- هنر یونان و روم باستان،19- حفاظت اشیاء باستانی،20- باستانشناسی و هنر سرزمینهای اسلامی، 21-سیر تحول خطوط و خواندن کتیبههای اسلامی،22- کتاب آرایی،23- هنرخاوردور، 24-هنر هند باستان،25- خواندن خطوط باستانی، 26-تکنیک و هنر سفالگری،27- طراحی و ترسیم مدارک باستانی،28- روش کاوش،29- موزهداری،30- کاوش در محل،31- طبقهبندی سفال،32- بررسی آثار باستانی،33- خواندن متون باستانشناسی، 34-باستانشناسی و هنر قلمرو غربی اسلامی.
با توجه به قبولی های سال گذشته میانگین رتبه قبولی این رشته در تهران 8000 است.البته در دانشگاه آزاد،غیر انتفاعی و پیام نور با رتبه های بالاتر نیز احتمال قبولی بسیار زیاد است.
با توجه به تغییرات ظرفیت پذیرش درکنکورهرسال،انتخاب رشته دستی توسط مشاور حرفه ای احتمال قبولی در رشته های بهتررا افزایش میدهد.
انتخاب رشته دستی بدین معنی است که مشاور حرفه ای با در نظر گرفتن ظرفیت جدید رشته ها در هر سال در هر رشته،اقبال عمومی هر سال داوطلبان و.... دست به انتخاب رشته کاملا شخصی برای هر فرد میزند که این موضوع در انتخاب رشته های کامپیوتری با ضریب خطای بسیار زیادی همراه است.از این رو به داوطلبان توصیه میشود که حتما با انتخاب رشته توسط یک مشاور حرفه ای،انتخاب رشته و موفقیت خود را در آینده تضمین کنید.
نویسنده:مهندس امیر حسین افشار- بهترین مشاور انتخاب رشته-مشاور کنکور-مدرس و مولف کنکور-انتشارات مکتب آروین