درباره ی رشته مهندسی کشاورزی

این رشته دارای هفت گرایش به شرح زیر است:
1-    دامی
2-    باغبانی
3-    زراعت و اصلاح نباتات
4-    گیاه پزشکی
5-    علوم وصنایع غذایی
6-    خاک شناسی
7-    ترویج و آموزش کشاورزی

توضیح کوتاهی در مورد برخی ازگرایش ها
گرایش علوم دامی:
هر نوع دامی را که بخواهیم پرورش دهیم باید به پنج اصل اساسی دقت کنیم .1-پرورش دام به نحو صحیح ، علمی و منطقی ، 2- اصلاح نژاد که این مورد سبب افزایش بهتر می شود، 3- بهداشت که سبب کاهش تلفات است ، 4- مدیریت نیروی انسانی که سبب بهبود کاراست ، 5- تولیدات و بازاریابی برای فروش محصول.
بخش عمده ای از این رشته در فعالیت های عملی است که داوطلب به طور کامل با 5 مورد ذکر شده آشنا می شود.
دروس تخصصی:
1- تغذیه‌ دام‌ ،2- اصول‌ بهداشت‌ دام‌،3- تشریح‌ و فیزیولوژی‌ دام‌،4- اصلاح‌ دام‌ ،5- بیماری‌های‌ دام‌ و طیور،6- پرورش‌ گاو شیری‌ ،7- پرورش‌ گوسفند و بز، 8- پرورش‌ طیور،9- فیزیولوژی‌ تولید مثل‌،10- مرتع‌داری‌ ،11- پرورش‌ زنبور عسل‌ ،12- کارآموزی‌
گرایش علوم باغبانی:
شامل کلیه درختان می شود درختان زینتی، میوه ، گیاهان دارویی و..... . این رشته سبب بهبود در کمیت و کیفت گیاهان گردیده است . ای رشته سبب طولانی شدن عمر گیاهان و افزایش محصول کاهش خسارت وتلفات و اصلاح نژاد و... می شود.
دروس تخصصی:
1- اصول‌ باغبانی‌،2- اصول‌ اصلاح‌ نباتات‌،3- علف‌های‌ هرز و کنترل‌ آنها،4- حاصلخیزی‌ خاک‌ و کودها،5- ازدیاد نباتات‌ ،6- سبزیکاری‌ عمومی‌،7- سبزیکاری‌ خصوصی‌،8- میوه‌های‌ مناطق‌ معتدل‌ ،9- فیزیولوژی‌ بعد از برداشت‌،10- گلکاری‌ ،11- میوه‌های‌ ریز،12- اصلاح‌ و بذر گیری‌ گل‌ و گیاه‌ ،13- میوه‌های‌ گرمسیری‌ و نیمه‌ گرمسیری‌،14- فیزیولوژی‌ گیاهی‌ ،15- کارآموزی‌
گرایش زراعت و اصلاح نباتات:
این گرایش برای بهبود در محصولات زراعی و جهت افزایش تولید وجز گرایش های تولید کننده است .
دروس تخصصی:
1- مرتع‌داری‌،2- دیم‌کاری‌،3- علف‌های‌ هرز و کنترل‌ آنها،4- رابطه‌ آب‌ و خاک‌ و گیاه‌،5- اصول‌ اصلاح‌ نباتات‌،6- اصلاح‌ نباتات‌ خصوصی‌،7- زراعت‌ نباتات‌ صنعتی‌،8-  زراعت‌ نباتات‌ علوفه‌ای‌،9- فیزیولوژی‌ گیاهان‌ زراعتی‌،10- کارآموزی‌
گرایش گیاه پزشکی:
فارغ التحصیلان این گرایش  همانند یک پزشک به درمان بیماری های گیاهان می پردازد .مثلا جلوگیری از آفت زدن گیاهان ولی اگر چنین اتفاقی افتاد آنها را درمان می کند .
دروس تخصصی:
1- حشره‌شناسی‌ ،2- قارچ‌شناسی‌،3- آفات‌ مهم‌ گیاهان‌ زراعی‌ ،4- بیماری‌های‌ مهم‌ گیاهان‌ زراعی‌،5- آفات‌ مهم‌ درختان‌ میوه‌،6- بیماری‌های‌ مهم‌ درختان‌ میوه‌ ،7- آفات‌ و بیماری‌های‌ مهم‌ گیاهان‌ زینتی‌،8- جالیزی‌ و سبزی‌ها،9- اصول‌ مبارزه‌ با آفات‌ و بیماری‌های‌ گیاهی‌،10- سم‌شناسی‌،11- تکنولوژی‌ مبارزه‌ شیمیایی‌، 12- علف‌های‌ هرز و کنترل‌ آنها،13- آفات‌ انباری‌،14- کارآموزی‌.
علوم وصنایع غذایی:
بخش مهمی از محصولات کشاورزی ودامی به مواد غذایی تبدیل می شوند .و در این مواد تغییراتی داده می شود تا زمان ماندگاری آن بیشتر و مصرف کننده در فصول مختلف بتواند از آن استفاده نماید .
دروس تخصصی:
1- بيوتکنولوژي در صنايع غذايي،2-کنترل کيفي مواد غذايي،3- صنايع روغن،4- صنايع محصولات قنادي ونوشابه،5- صنايع شيرو لبنيات،6- صنايع غلات،  7-صنايع سبزي وميوه،8- صنايع گوشت و مرغ وشيلات،9- صنايع قند،10- صنايع بسته بندي،11- سمينار،12- تاثير فرآيند بر ارزش غذا،13- شناخت وکاربرد دستگاه هاي آزمايشگاهي،14- کارآموزي
دروس مشترک:
1- ریاضیات عمومی،2- فیزیک عمومی،3- شیمی عمومی،4- اکولوژی،5- گیاه‌شناسی،6- آمار و احتمالات،7- بیوشیمی عمومی،8- زیست‌شناسی،9-‌آبیاری عمومی،10- هوا و اقلیم‌شناسی،11- اقتصاد کشاورزی،12- خاک‌شناسی عمومی،13- زراعت عمومی،14- باغبانی عمومی،15- ‌حشره‌شناسی و دفع آفات،16- ماشین‌های کشاورزی،17- عملیات کشاورزی،18- اصول تبدیل و نگهداری فرآورده‌های کشاورزی،19- دامپروری عمومی،‌20- آشنایی با کامپیوتر

با توجه به قبولی های سال گذشته میانگین رتبه قبولی این رشته در تهران 15000 است. (گرایش علوم و صنایع غذایی تا 5000)

برای رزرو انتخاب رشته توسط بهترین مشاور انتخاب رشته همین حالا با ما تماس بگیرید.انتخاب رشته به صورت دستی و با توجه به تغییرات در ظرفیت پذیرش دانشگاه ها،شرایط بومی گزینی،سلایق داوطلب و علاقمندی داوطلبان در انتخاب رشته کنکور 94 صورت خواهد پذیرفت.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید