درباره ی رشته مهندس نفت:
بی شک یکی از واژه های مناسب درباره ی نفت استفاده از لفظ طلای سیاه است با استفاده ازاین ماده است که این هیایو و جنبش در جهان وجود دارد با کمک نفت کوچک ترین موتور تا بزرگ ترین ناوگان سنگین به حرکت در می آید.اگر به فکر انتخاب رشته نفت در دانشگاه هستید باید بدانید که از آینده ای با درآمد نسبتا بالا اما با کمی سختی روبرو هستید.با انتخاب رشته نفت احتمالا مجبور خواهید بود قسمتی از زندگی خود را در مناطق نفت خیز کشور سپری نمایید.
مشتقات زیادی از این ماده به دست می آید از جمله 1- فرآورده های دارویی 2- پارچه ها و الیاف مصنوعی 3- چسب ها 4- پلاستیک 4- فرآورده های بهداشتی وآرایشی 5- پوشش های استحفاظی و....
گرایش های این رشته عبارتند از:
1-مهندسی اکتشافات نفت
2- مخازن نفت
3- حفاری
4- بهره برداری از منابع نفت
مهندسی اکتشافات نفت
برای بهره برداری و برداشت نفت لازم است که ابتدا حوزه های نفتی شناسایی شود. که با استفاده ازدستگاه های لرزه نگاری انجام می شود.امواج صوتی را به اعماق زمین می فرستند وامواج برگشتی از زمین را اندازه گیری می کنند و آن را مورد پردازش قرار می دهند با پردازش آن به وجود و یا عدم وجود نفت پی می برند.
این شاخه ارتباط نزدیکی با رشته زمین شناسی دارد.
مهندسی استخراج نفت مخازن نفت
گرایش مهندسی بهرهبرداری از منابع نفت امروزه اکثر مخازن نفت کشور ما دچار افت فشار شدهاند به همین دلیل نفت به صورت طبیعی به سطح زمین نمیرسد و در نتیجه حضور مهندسین بهرهبرداری از منابع نفت، یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. افرادی که با استفاده از روشهای علمی بهتر و اصولیتر، از مخازن نفتی بهرهبرداری میکنند.
دروس تخصصی گرایش مهندسی مخازن نفت
1-مکانیک سیالات دو فازی،2- انتقال جرم،3- ترمودینامیک،4- مهندسی مخازن، 5-مطالعات مخازن، 6-عملیات بهرهبرداری،7- روشهای افزایش وبرداشت مخازن،8- مدیریت و صیانت از مخازن.
گرایش مهندسی حفاری
انجام عملیات حفاری در بهترین شرایط و طراحی لوازم مورد نیاز حفاری سنجش تاثیرات حفاری بر استخراج و به خصوص محیط زیست وظیفه اصلی این گرایش کاهش هزینه حفاری و بالا بردن راندمان کار است.
مهندسی استخراج بهره برداری از منابع نفت
ازگرایش های اصلی ومهم این رشته است این گرایش پس از طی مراحل کشف و حفاری کارایی دارد.
ودر زمینه هایی از قبیل : 1-ارزیابی قابلیت تولید در مخازن و بررسی امکان پذیری روش های بهره برداری موردنظر، 2-ارزیابی فنی-اقتصادی مخازن و تجهیزات آن،3- طرح و اجرای بهینه عملیات بهره برداری،4- تشخیص ویژگی ها و چگونگی رفتار با چاههای گوناگون،5- توجیه و انتخاب روش مناسب برای بهره برداری و ازدیاد برداشت با توجه به شرایط فنی و اقتصادی، 6-صیانت از منابع نفت و گاز و ارائه روش های عملی بری افزایش طول عمر این منابع،7- بررسی و ارزیابی اثر استراتژیک روش بهره برداری بر محیط زیست.
دروس مشترک در گرایشهای مختلف مهندسی نفت
1-ریاضی عمومی،2- معادلات دیفرانسیل،3- ریاضیات مهندسی،4- شیمی عمومی،5- شیمی آلی،6- فیزیک،7- برنامهنویسی کامپیوتر، 8-زمینشناسی عمومی، 9-موازنه انرژی و مواد، 10-استاتیک و مقاومت مصالح، 11-ترمودینامیک، 12-مکانیک سیالات،13- انتقال حرارت، 14-کنترل فرآیندها،15- زمینشناسی نفت ، 16-مبانی فرآیندهای صنایع نفت،17- خواص سنگهای مخزن، 18-خواص سیالات مخزن، 19-کارگاه عمومی ،20- کاربرد ریاضیات در مهندسی شیمی،21- مبانی چاه آزمایی، 22-نمودارگیری چاه ،23- مهندسی مخازن، 24-زمینشناسی ساختمان
میانگین رتبه قبولی سال گذشته در رشته نفت،در دانشگاه های تهران 800 بوده است.با انتخاب رشته صحیح میتوان احتمال قبولی را در رشته های بهتر بالا برد.از این رو به داوطلبان عزیز توصیه میشود از راهنمایی و مشاوره یک مشاور حرفه ای برای انتخاب رشته استفاده نمایند.همچنین حتما انتخاب رشته دستی توسط یک مشاور حرفه ای،احتمال قبولی شما را افزایش خواهد داد.(در انتخاب رشته کامپیوتری با توجه به اینکه با آمار سال های گذشته برنامه ریزی شده و ظرفیت های جدید در آن لحاظ نشده است،خطای زیادی وجود دارد.)
نویسنده:مهندس امیر حسین افشار-بهترین مشاور انتخاب رشته-انتخاب رشته کنکور-بهترین مشاور کنکور و تحصیلی-طراح کنکور آزمایشی-مشاور انتخاب رشته